Кубратската комисия по превенция гостува в Образователен център в Кубрат

С умни и забавни игри, емпатиститте към местната комисия гостуваха в петък следобед на 9 февруари 2024 г в образователен център Малвина“, който от скоро посреща малките ползватели на услуги на нов адрес, в обновена сграда и с нов дизайн изцяло отговарящ на възрастовите и психологически особености на децата от начален етап на образование.
Активната доброволка Изел Ерханова ученичка от 5 клас, от сборника с умни и забавни игри, по който работи местната комисия, избра задача свързана с развиване на вниманието и наблюдението на децата. Тест-задача „Кой ключ отваря всеки от тези сандъци. Свържи ги?“ получи всеки един от учениците, които развълнувани пристъпиха към търсене на решение и финализиране на поставената задача. Изел, която беше в ролята на помощник-учител похвали всяко дете за правилното изпълнение.
Игровият метод и подход, който е водещ в детската възраст, върши чудесна работа, когато се работи в смесена група, в която по-големите имат възможност да помагат на по-малките, имат възможност да си сътрудничат, а ежедневната практика на сътрудничество води до сплотено детско общество. Там където има уважение и взаимопомощ, отношенията са спокойни и дружелюбни, а това е условие за снижаване на негативните тенденции, сред които агресията и насилието. В края на срещата, малчуганите получиха нарисувани сърчица с пожелания в месеца на любовта, да показват любов на хората, които се грижат за тях.
Образователен център „Малвина“ с управител Бахтишен Османова е сред първите подкрепили и дали заявка за сътрудничество с образователно-превантивната програма на МКБППМН за 2024 година „Превенция чрез сътрудничество“.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат

Назад