Пресцентър

Подписано споразумение за подобряване на енергийната ефективност в общините Кубрат и Сливо поле
Община Кубрат и Община Сливо поле, сключиха като равнопоставени, настоящото споразумение за партньорство. Основна цел е изпълнение на съвместен проект по програма EUCF 06BG001243R със заглавие „Common concept of energy efficiency of Slivo Pole and Kubrat municipalities“. Общините, местните власти и местните обществени организации са двигател на европейския преход към устойчива енергия. С огромния си потенциал за изграждане на цялостни инвестиционни програми в тази област те също играят ключова роля.
Дата на публикуване: 12.06.2024 г.
Повече информация...Новата реколта от ечемик за 2024 година започна в Кубратско
Приемането на новата реколта от ечемик за 2024 година стартира в Кубратско. Първата партида земеделска продукция бе доставена в модерната зърнобаза „Агрикс България“ ООД, разположена в град Кубрат. Тази година базата отбеляза шест години от създаването си в лудогорския град. Инвеститорът, фирма „АГРИКС“, е водеща търговска компания, занимаваща се със зърнени и маслодайни култури в България.
Дата на публикуване: 12.06.2024 г.
Повече информация...Превенция чрез „изнесена класна стая“ на тема: „Уча се да казвам истината“ организира кубратската комисия с ученици от Беловец
С урок от типа „изнесена класна стая“ на тема: „Уча се да казвам истината“, местната комисия проведе заключителна превантивна среща с четвъртокласници от ОУ „Васил Левски“ село Беловец.
Дата на публикуване: 12.06.2024 г.
Повече информация...Хандбалистите на СУ „Христо Ботев“ - Кубрат завоюваха сребърни медали на ученическите игри
Отборът на СУ „Христо Ботев” от град Кубрат, под ръководството на треньора Илиян Илиев, постигна значителен успех на ученическите игри по хандбал за момчета от 5-7 клас, завоювайки сребърните медали. Това постижение е изключителен повод за гордост за училището и града, и доказателство за таланта и упоритостта на младите спортисти.
Дата на публикуване: 11.06.2024 г.
Повече информация...Община Кубрат раздаде вода заради високите температури на гражданите по центъра
Заради високите температури, Община Кубрат предприе мерки за подпомагане на своите граждани. Инициативата е на кмета на Кубрат, Алкин Неби, който организира раздаването на безплатна бутилирана вода за всички желаещи.
Дата на публикуване: 11.06.2024 г.
Повече информация...Игрова ситуация на тема: „Добрият приятел е голям късмет“ организира кубратската комисия в ДГ „Слънчо“ - Бисерци
Кубратският секретар по превенция д-р Н. Карагьозова се срещна с малчуганите на детското заведение на 10 юни тази година и разигра игрова ситуация на тема: „Добрият приятел е голям късмет“. Срещата и събитието бе посветено на 9 юни - Международния ден на приятелството между обикновените хора.
Дата на публикуване: 11.06.2024 г.
Повече информация...Архив Пресцентър