Пресцентър

Кубрат посреща над 200 изпълнители на фолклорен фестивал "Танцувай с Пагане"
Фестивалът "Танцувай с Пагане" отново ще събере десетки любители на народните хора и танци в град Кубрат. Събитието се организира за седми път и се осъществява с подкрепата на Община Кубрат, НЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 1891" и Фолклорна формация "Пагане".
Дата на публикуване: 06.06.2023 г.
Повече информация...Кубратчани станаха втори на ученическите игри по хандбал
В Кубрат приключиха финалните игри по хандбал за ученици от 5 – 7-ми клас от цялата страна, които са под егидата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи“, Регионалният инспекторат по образованието в Разград и Областният клуб за спорт в училище – Разград. Домакин на проявата бе Община Кубрат.
Дата на публикуване: 05.06.2023 г.
Повече информация...Кубрат почете Христо Ботев
На 147-та годишнина от гибелта на Христо Ботев, град Кубрат отдаде почит на гениалния поет и революционер с поднасяне на венци и цветя. Церемонията се проведе пред паметника на Христо Ботев в града и бе почетена от ръководството и администрацията на Община Кубрат, водени от кмета Алкин Неби. Уважението към Ботев се изрази и чрез присъствието на председателя на местния парламент в Кубрат, Хюсеин Юмеров и общински съветници, училищния директор Росица Христова, множество учители, ученици, местни общественици и граждани.
Дата на публикуване: 05.06.2023 г.
Повече информация...Бюлетин за планови прекъсвания на Електроразпределение Север АД
В периода 06.06.2023 г. - 07.06.2023 г. от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Кубрат, кв. Дряново - следните улици: част от Назъм Хикмет, Родина, Ропотамо, Мусала, Огоста, Тодор Каблешков и в гр. Кубрат - следните улици Ал. Стамболииски, Есперанто, Арда, Вит, Искър, Розова долина, част от Вапцаров, част Витоша, част от Княз Борис I, Детски ясли, БКС, база Кубратска гора, Зърнени храни, Сортови семена, ОСС, ПС на ВиК Дунав, Асфалтова база и фирмите Мегапласт, Технокардан, Еконт-Кубрат, Мелоплам, Бензиностанции на Петрол и Нурка Оил, СБА, Херба, Инстрой Беловец, Фуксия Беловец, Базова станция на А1 Беловец.
Дата на публикуване: 05.06.2023 г.
Повече информация...Кубратските емпатисти с екологични листовки и призив по случай 5 юни – Световният ден на околната среда
На отговорно поведение се учим всеки ден. Уменията и навиците се затвърждават ежедневно, когато полагаме грижи за това. Резултатите от това се виждат в конкретните инициативи и събития, които дават възможност да покажем лична отговорност и колективно съзнание.
Дата на публикуване: 02.06.2023 г.
Повече информация...Празник на децата в Кубрат
И тази година Община Кубрат отбеляза подобаващо празника на децата – 1-ви юни, превръщайки го във вълшебен и приказен ден, който ще остане в сърцата на всички малчугани от града и населените места в общината.
Дата на публикуване: 01.06.2023 г.
Повече информация...Архив Пресцентър