Жителите на с. Медовене отбелязаха Голяма Богородица

   Вчера храмовият си празник отбеляза църквата „Св. Успение Богородично“ в с. Медовене, предаде информационния сайт „Kubrat News“. На Голяма Богородица жители и гости на село Медовене посетиха новоизградената църква. „Строежа и ремонта на храма се осъществи благодарение на дарителски средства от християни, мюсюлмани и правителството“, коментира кметът на селото Емил Христов. „Признателни сме на хората, които наистина ни помогнаха да си ремонтираме църквата и вярваме, че ще продължават да ни помагат“, каза селският кмет.
   Тържествена литургия отслужи отец Евгений Дечев от Кубрат. Авторско стихотворение по повод празника прочете училищният преподавател Илиян Друмев. На всички миряни бе раздадена агнешка супа, а в двора на църквата бяха отрупани празнични трапези.
   Жители на селото коментираха, че предстои и изографисване на храма. Хората продължават да набират средства за църквата. Според тях обаче много от дарените средства преди време били откраднати, както и първата камбаната на църквата, която задигнали апаши през 1998 година – три години от началото на градежа на молитвения храм. Втората закупена камбана се пукнала, а сегашната не звъняла така красиво както откраднатата, споделят възрастните.
   Сред щедрите дарители за празничната трапеза бе и общинския съветник и бизнесмен от Кубрат, Красимир Христов. Той пожела на всички здраве и щастие, и сподели, че винаги ще помага с каквото може.

 

Назад