В Кубрат отново се проведе фотоконкурс за любители

   Поредното издание на фотоконкурса „Моят роден край през обектива“ се проведе в Кубрат, в рамките на Майските празници в града. Той бе организиран от Общинския детски комплекс.
   В конкурса участваха 29 любители фотографи от Кубрат и село Юпер с над 100 снимки. Те бяха разделени на две възрастови групи - от 10 до 19 години и над 19. В първата група имаше 25 участници, а във втората - 4. Надпреварата се проведе в три категории - „Природа“, „Празници и обичаи“ и „Ежедневие“.
   Творбите на участниците оценява жури с председател Александър Кръстев, фотограф от Кубрат с дългогодишна практика и членове: Димитър Атанасов, председател на местния клуб за хумор и сатира „Жарава“ и Стоян Черников, завеждащ отдел „Култура“ в община Кубрат.
   В категория „Природа“ в групата до 19 г. първи стана Радосвет Йорданов, следван от Константин Йорданов и Габриела Терзиева. Поощрителна награда за добро представяне получи Илхан Пехливан. При големите на първо място се класира Лидия Георгиева, а следващите позиции заеха Павел Димитров и Илиян Игнатов. Специална награда за цялостно участие получи Недялка Кирилова.
   В другата категория „Празници и обичаи“, в малката възрастова група първото място заслужи Десислава Банчева, втора стана Ирен Русева, е трети се класираха малките фонографи от 3в клас на СОУ „Христо Ботев“.
   В последната категория „Ежедневие“, при най-малките първа стана Траяна Димитрова, следвана от Сесил Раданова и Михаела Йорданова.
   С най-добрите творби бе експонирана фотоизложба във фоайето на читалището.

 

 

 

В Кубрат отново се проведе фотоконкурс за любители - Високо, високо В Кубрат отново се проведе фотоконкурс за любители - Капки роса В Кубрат отново се проведе фотоконкурс за любители - Усмихнете се!

Назад