Делегация от Литва идва на посещение в Кубрат

   Утре на посещение в Кубрат пристига представителна група от град Скуодас в Литва. Тя ще бъде тук пет дни във връзка с изпълнението на съвместния проект „Отворени прозорци към активно гражданство“. Подготовката за него и връзките между двата града започнаха още през 2012 г. Проектът се реализира от община Скуодас в партньорство с гимназията в града и Асоциацията на родителите и децата. От кубратска страна участват община Кубрат, СОУ „Христо Ботев“, ОУ „Христо Смирненски“ и НЧ „Св. св. Кирил и Методий - 1891“.
   Проектът е по секторна програма „Коменски“, програма „Учене през целия живот“. Основната му цел е да развива и насърчава гражданското и националното съзнание сред младите хора, както и активното им участие в обществения живот и осъзнаване на националната идентичност.
   В Кубрат гостите ще се срещнат с кмета на общината и с местните участници в проекта. Ще имат работни срещи в двете кубратски училища, ще посетят Дневния център за хора с увреждания, градския музей, православния храм „Св. св. Кирил и Методий“, учителския пенсионерски клуб „Просвещение“, читалището и други културни и исторически забележителности в града и региона.

 

Назад