Кметът на община Кубрат поздрави млади творци в с. Сеслав

   В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Сеслав се проведе среща с кмета на община Кубрат Алкин Неби и талантливи творци с ръководител Красимира Атанасова от ателие „Свещичка“ към Центъра за подкрепа и личностно развитие – ОДК в Кубрат, предаде информационния сайт „Kubrat News“. Поводът за срещата бе спечелено трето място в категория „Извънучилищни дейности“ от Национален семинар на тема „Развиваща и подкрепяща образователна среда - творчество, успеваемост, духовност“, организиран от Синдиката на българските учители.
   Кметът Алкин Неби и заместник-кметът Орхан Мехмед наградиха общо 12 ученици. Кубратският градоначалник и неговият екип изразиха благодарности към децата и техният преподавател г-жа Атанасова. Директорът на Центъра за подкрепа и личностно развитие – ОДК в Кубрат Светлана Димитрова сподели, че децата изработват ароматни свещи от парафин и гел, с които често организират изложби. Кметът проведе разговор с училищният директор Сашко Стоянов и преподавателите в учебното заведение.
   Г-н Неби инспектира извършените ремонти в училищната сграда и увери, че община Кубрат ще съдейства с каквото е нужно на местното школо. Директорът сподели, че вече се очакват нови ученически чинове и столове. Към днешна дата в селското училище се обучават 56 деца.

 

Назад