Заместник областният управител Евгени Драганов откри изложбата „Военните паметници в област Разград“ в Кубрат

   Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов откри тази вечер в Кубрат изложбата „Военните паметници в област Разград“, предаде информационния сайт на Област Разград.
   Фотографиите на над 100 военни паметника в областта са подредени в читалище „Св.св. Кирил и Методий“ в лудогорския град. Изложбата се организира от Областна администрация със съдействието на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България и Областния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва. След Разград Кубрат е първата спирка от обиколката на експозицията в общинските центрове.
   На откриването на експозицията присъстваха председателят на Общински съвет-Кубрат Хюсеин Юмеров и заместник-кметът на Кубрат Орхан Мехмед, както и представители на съорганизаторите: председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Огнян Кирилов и председателят на Областния съвет на ветераните от войните Стоян Великов, а също и авторът на повечето снимки Владимир Вълов.
   На откриването на изложбата заместник областният управител Евгени Драганов съобщи, че се очаква Министерство на отбраната да отпусне средства за реставрация на два паметника в региона и издаване на книга за военните паметници.
   Експозицията остава в Кубрат до 6 октомври, след това от 9 до 13 октомври изложбата ще бъде подредена в читалище „Саморазвитие“ в Завет, от 16 до 20 октомври – в читалище „Съзнание“ в Исперих, от 23 до 27 октомври – в Разград.

 

Назад