Десетки участници от страната премериха сили на мотокроса в с. Беловец

   Десетки участници от цялата страна премериха сили на мотокроса в Беловец, предаде информационният сайт „Kubrat News“. На събитието в местността „Балабана“ по повод празника на най-голямото село в общината присъстваха кубратският кмет Алкин Неби, зам.-кметът Орхан Мехмед, председателят на Общинския съвет - Кубрат Хюсеин Юмеров, местни парламентаристи, кметове на кметства и граждани.
   Приветствия по повод празника бяха отправени от кмета на Беловец Есин Николова, кметът на Кубрат Алкин Неби и бизнесмена Лютфи Дахилов. На откриването с фолклорни и модерни танци участие взе и местната танцова група „Дъга“ с ръководител Минет Яхова. Те представиха народен танц и хореография със знамена (We god the power). Участниците бяха посрещнати по стар обичай с вкусна питка и шарена сол.
   Състезанието с мощните машини се проведе в два манша, а в него се включиха около 30 мотористи от цялата страна, като най-малкият беше 6-годишният Валери Евтимиев от Търговище. В категорията до 65 куб. се състезаваха деца. При тях победител стана Живко Иванов от Елхово, следван от Радослав Русев от Русе и Борис Иванов от Варна. В клас МХ1 победител стана Седат Захиров също от Русе, следван от Георги Недев от Велико Търново и Божидар Беленски от град Варна. Интересното при победителя от клас МХ1 е че въпреки падане по трасето и с голямо изоставане той навакса и оглави класирането безапелационно. За този успех той получи допълнително още 100 лева към наградата си.
   Най-добър майстор на мотокроса в клас МХ2 стана силистренецът Красимир Шиков. Второто място по трасето извоюва Мартин Марков от Добрич, а на трета позиция се изкачи Светлин Даскалов от Велико Търново. Купи и парични награди бяха връчени от спонсора Лютфи Дахилов, кубратският градоначалник и кмета на селото.

 

Назад