Ученици направиха дарение за болницата в Кубрат

   На 12 юли 2017 год. детското отделение към Многопрофилната болница за активно лечение в Кубрат получи дарение от ученици на СУ „Христо Ботев“. В подкрепа на болничното заведение в лудогорския град на 9-ти юни ученици, учители и родители организираха благотворителен концерт, чрез който събраха сумата от 2 768 лв. Сред дарителите присъстваха регионалният мениджър на "Самоконтрол" ООД за Северна България, Йовка Мечкарова и търговския представител, Милена Чакърова.
   Детското отделение получи електрически и инфрачервени термометри, модерни инхалатори, единият от който бе дарен от магистър-фармацевт Пепа Петракиева от Кубрат. Сред новите придобивки за отделението бяха и три електронни везни за бебета, които освен теглото измерват и ръста на децата, уточниха специалистите. Болницата получи нови стетоскопи, назален аспиратор за изтегляне на секрет от носната кухина, както и скъпоструващ бебешки апарат за измерване на кръвно налягане.
   Специални благодарности към учениците и към всички, включили се в благотворителната акция на учениците бяха отправени от д-р Ангелина Недeлчева и д-р Петя Войкова.

 

 

 

Ученици направиха дарение за болницата в Кубрат Ученици направиха дарение за болницата в Кубрат
Ученици направиха дарение за болницата в Кубрат Ученици направиха дарение за болницата в Кубрат

Назад