Обучение по eTwinning

   На 29 юни в Средно училище „Христо Ботев“ в Кубрат се проведе обучение по eTwinning за над 20 преподаватели и директори на детски градини и училища от общините Кубрат и Завет. Срещата се осъществи по Програма „Еразъм+“ и на Национално звено за координация по дейност eTwinning.
   Обучението води доц. д-р Теодора Вълова, национален eTwinning посланик за България. „В тази платформа са регистрирани европейските училища и това дава възможност на преподавателите да използват ресурсите, които са подготвили техни колеги. Тази програма осигурява партньорство между учителите по всички учебни предмети“, сподели доцент Теодора Вълова.
   Лекцията бе структурирана в три основни модула – Теоретичен; Споделяне на добри практики; Практически. Във форума бяха представени задачи с работни листове, планиране и изготвяне на проекти. Три бяха проектите, по които започна подготовката и регистрацията. Три екипа от преподаватели и директори работиха по проектите „Вълшебното благодаря“, „Домашни любимци в детската градина“ и „Гледката от моя прозорец“. „eTwinning е леснодостъпно средство за осъществяване на онлайн проекти, добра основа за проектно-базирано учене, както и за квалификация на преподавателите“, коментира доц. д-р Вълова.
   На всички участници бяха раздадени материали и информационни брошури. Директорът на училището-домакин Татяна Дочева благодари на присъстващите и изрази увереност, че тези практики и проекти ще са само в помощ на образователното дело в региона и страната. На участниците ще бъдат връчени и сертификати.

 

 

 

Обучение по eTwinning Обучение по eTwinning Обучение по eTwinning

Назад