130 борци премериха сили на събора в Бисерци

   130 бяха участниците тази година, включили се в спортните борби по повод селищният празник на кубратското село Бисерци. Спортното мероприятие стартира в присъствието на кмета на общината Алкин Неби, председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров, кметът на селото Юнзюле Шакирова, кметът на Завет Ахтер Велиев, общински съветници, кметове на кметства, жители и гости.
   Гост на събитието бе и световния шампион по борба Хасан Исаев. Приветствени слова произнесоха кметът на Бисерци Юнзюле Шакирова, а също и кмета на Кубрат. Спортните прояви бяха посветени в чест на световния, европейски и олимпийски шампион по борба Хасан Исаев - символ на Бисерци. Роденият в селото олимпийски шампион получи личен подарък (картина) от кмета на селото, след което разказа за първите си стъпки в този спорт и за победите си.
   Седем бяха категориите, в които деца и юноши от цялата страна премериха сили. Медали, купи и парични награди на победителите връчиха кметовете на Кубрат и Бисерци, заслужили майстори на спорта, общински съветници, както и от шампиона на олимпиадата в Монреал през 1976 год. Поздравителен плакет от името на олимпийския шампион и БФБ бе връчен на Мустафа Кесман по случай удостояването му за почетен треньор по борба.
   В първата категория до 28 кг се наложи Хасан Севгин от Острово. Във втората категория до 32 кг победител стана Никола Йонков от с. Сандрово. В категорията до 38 кг умения на тревния тепих демонстрира Емилиян Йорданов от Русе, който се наложи над противника си от Кубрат. В четвъртата категория до 47 кг победител стана Кристиян Кръстев от Бургас. Отново бургаската школа завоюва първото отличие в категорията до 53-килограмовите борци, стори го Живко Челиков. В по-сериозната група до 72 килограма се наложи Ердал Шюкрю, който също завоюва поредното отличие за Бургас.
   Последната категория до 60 кг при юношите спечели представителят от град Шумен Сали Салиев. При момичетата победителка стана Фатме Тахир от Разград. С купи на шампиона за най-техничен и за най-резултатен играч бяха наградени Есер Халид и Огюн Сюлейман. 100 лв. награда за игра до „Туш“ бе дадена и от общинския съветник Али Кьосев. Двама от борците си я поделиха поравно. Празникът в селото продължи с турнир по футбол, детско шоу и други мероприятия. В Бисерци беше представен и спектакъла „Пролет“ на театрално-музикалния център „Назъм Хикмет“ - Разград.

 

 

 

130 борци премериха сили на събора в Бисерци 130 борци премериха сили на събора в Бисерци 130 борци премериха сили на събора в Бисерци
130 борци премериха сили на събора в Бисерци 130 борци премериха сили на събора в Бисерци 130 борци премериха сили на събора в Бисерци

Назад