Благотворителна акция на децата от Кубрат

   В Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1891“ в Кубрат се проведе благотворителен концерт в подкрепа на „Детско отделение“ към Многопрофилната болница за активно лечение в общинския център. Концерта и благотворителната акция бяха организирани от ученици на СУ „Христо Ботев“ в Кубрат, от учители, деца и родители.
   Събитието бе уважено от общинския кмет Алкин Неби, неговите заместници Орхан Мехмед и Женифер Пойраз, също от председателя на местния парламент Хюсеин Юмеров и общински съветници. Сред гостите бяха още: директорът на училището-инициатор Татяна Дочева, нейният заместник Силвия Христова, директорът на МБАЛ - гр. Кубрат Павлина Мичева, учители, граждани. Началото на концерта бе дадено с песента на Емил Димитров „Ако си дал“ и презентация за постигнатите успехи и дейности на кубратското училище.
   На сцената се извиха кръшни хора, едно от което - шопско, след това малки актьори представиха на английски език пиесата „Трите желания“, с която преди време спечелили национална награда за авторска драматургия. Успешно се представиха и певци от група „Little angelеs“ с песента „Живи легенди“. С този кавър и друга, но авторска песен групата от Кубрат, с ръководител Сийка Русева, участва в 18-то издание на „Живот без дрога“ в Разград и спечели награда.
   Ученици от 9-ти и 10-ти „а“ клас за първи път пред кубратска публика представиха авторската си пиеса „Просто ме обичай“. С тази пиеса те спечелиха награда за най-прочувствена постановка на Националния фестивал за авторска драматургия на английски език в Кюстендил - припомниха водещите Сесил Теодорова и Зеррин Неби. В благотворителния концерт-спектакъл участие взеха малки танцьори от фолклорния състав „Валенс“, също и таланти от музикална школа „Стринджендо“. По време на мероприятието бе съобщено, че благотворителната акция е успяла да събере сумата от 2 737 лв. в подкрепа на болничното заведение в Кубрат.
   Благодарности и поздравления към инициаторите на идеята, и хората, спомогнали да се наберат средствата, изказа директорът на лечебното заведение в лудогорския град д-р Павлина Мичева.
   Средствата ще бъдат използвани за закупуване на консумативи, апаратура и инхалатори, уточниха организаторите. От сцената бяха отправени и специални благодарности към местни институции и спонсори. Концертната програма завърши пред многобройна публика с „Малешевско хоро“, хореография от танцьори, изобразяваща знамето на републиката и песента „Моя страна, моя България“, в изпълнение на ученичките Анелия Георгиева и Хелин Байрактарова.

 

 

 

Благотворителна акция на децата от Кубрат Благотворителна акция на децата от Кубрат Благотворителна акция на децата от Кубрат

Назад