Кубратчани отбелязаха двоен празник

   Кубратчани отбелязаха двоен празник, тъй като за тях 24 май е и Ден на Кубрат. В поредицата от тържества участваха кметът на община Кубрат Алкин Неби, неговите заместници Орхан Мехмед и Женифер Пойраз, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров.
   Първото тържество бе в СУ „Христо Ботев” в Кубрат - церемония по изпращане на зрелостниците. Отличителното тази година бе, че те се бяха облекли в народни носии.
   Самият празник бе открит с вдигане знамената на Република България и Кубрат. След това започна празничната програма. С приветствие към всички присъстващи на площада в центъра на града се обърна кметът Алкин Неби. Състоя се традиционното детско утро, с изпълнения на певци, рецитатори, акробати и танцьори към НЧ „Св. св. Кирил и Методий - 1891” - Кубрат и ученици от училищата в Кубрат и селата Беловец и Юпер.
   В ритуалната зала на читалището бе празничната среща на дейците на просветата и културата от общината. Кметът Алкин Неби връчи отличията на удостоените със званието „Зрелостник на годината” на пълните отличници Мелиса Радославова и Цветелина Тодорова от СУ „Христо Ботев” в Кубрат. Грамоти и парични награди получиха 9 непълни отличници и 59 директори и учители. Отличени бяха и 13 читалища от общината.
   Вечерта абитуриентите от СУ „Христо Ботев” бяха тържествено изпратени за своя бал. А на сцената на площада концерт изнесе фолкпевицата Ванеса. Денят завърши с празнична заря.

 

 

 

Кубратчани отбелязаха двоен празник Кубратчани отбелязаха двоен празник Кубратчани отбелязаха двоен празник
Кубратчани отбелязаха двоен празник Кубратчани отбелязаха двоен празник Кубратчани отбелязаха двоен празник

Назад