Състезание по БЧК в Кубрат

   В спортната зала в Кубрат се проведе общинско състезание на ученически екипи по оказване на първа помощ. В него се включиха представители на СУ „Христо Ботев” - гр. Кубрат и основните училища „Н. Й. Вапцаров” - с. Бисерци, „Васил Левски” - с. Беловец, „Св. Паисий Хилендарски” - с. Равно и „Н. Й. Вапцаров” - с. Севар. Присъстваха директорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова, директорът на Дирекция „Просвета, култура и техническо обслужване” към община Кубрат Стефан Калинов, председателят на Общинския съвет на БЧК в Кубрат и директор на Дневния център за възрастни хора с увреждания в града Танжу Фетта, директори, учители и ученици от участващите училища.
   Всички отбори, съставени от по четирима ученици, преминаха през определените медицински пунктове. Някои от участниците се бяха постарали в облеклото си, имаха марлени маски, ръкавици, чанти и друго оборудване.
   Победител стана екипът на СУ „Христо Ботев” в Кубрат. След него останаха представителите на Беловец, Бисерци, Севар и Равно. Всички получиха грамоти за участие и други предметни награди. Те бяха връчени от кмета на община Кубрат Алкин Неби и заместник-кмета Орхан Мехмед.

 

 

 

Състезание по БЧК в Кубрат Състезание по БЧК в Кубрат Състезание по БЧК в Кубрат
Състезание по БЧК в Кубрат Състезание по БЧК в Кубрат Състезание по БЧК в Кубрат

Назад