Два месеца ще продължат празниците на град Кубрат

   Празниците на град Кубрат започнаха още в началото на месец април. Проведоха се детско тържество по повод Международния ден на детската книга и Седмица на цветята. Отбелязани бяха хубавият християнски празник Лазаровден и 141-та годишнина от Априлското въстание. На 22 април в читалището в Кубрат за шестнадесети път се проведе фолклорният фестивал "Божурите".
   На 1 май ще бъдат отбелязани селищните празници на селата Божурово и Каменово, а на 6 май - на Севар и Горичево. Ще бъде честван още Денят на храбростта, ще има поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните. На 11 май ще бъде отбелязан празникът на православния храм и на НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1891" в града. Със среща-дискусия ще бъде честван Денят на библиотечните работници.
   Една от водещите прояви ще бъде на 12 май. Тогава ще се проведе X юбилеен национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат. От 18 до 29 май ще се проведе традиционният панаир. На 20 май ще се състои вторият ретро-парад, организиран от авто-мото ретро клуб "Хан Кубрат". Същия ден ще има и празничен концерт на читалищни състави и изпълнители.
   На 24 май кубратчани ще отбележат два празника - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и Деня на град Кубрат. А селищния си празник ще отбележат селата Звънарци и Медовене. На 30 май ще бъде чествана 126-та годишнина на НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1891" в Кубрат.
   На 1 юни ще бъде честван Денят на детето, а на 4 юни ще се проведе фестивалът за народни танци "Пагане".

 

Назад