Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета Козлодуй - Околчица“ 2017

   Изготвен е Регламент за провеждане на 71-ви Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета Козлодуй - Околчица“ 2017г., посветен на 141 години от героичния подвиг на Христо Ботев. Регламентът е подготвен от Областна администрация - Враца, която е основен организатор на инициативата съвместно с Български туристически съюз.
   В рамките на традиционния поход, който всяка година се провежда от 27 май до 2 юни, туристите преминават по 120 - километровия „Ботев път“ от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан. В маршрута са включени обекти от Националните движения „Опознай България-100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“.
   Походът се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев, със съдействието на Министерство на образованието и науката, Регионалните управления на образованието, Министерство на туризма, Български туристически съюз, СКО „Леденика“- Враца, туристическо дружество „Враца“, Ботевски комитет при община Враца, община Козлодуй и със съдействието на общините, през чиито територии преминава събитието.
   В похода могат да участват групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута могат да се включат индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.

 

 

Регламент за провеждане на 71-ви Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета Козлодуй - Околчица“ 27 май - 02 юни 2017 г. Версия за WinZip

 

Назад