МКБППМН - Кубрат с благодарствен плакет „Добро сърце” за Нели Хаджийска и Красимир Гюлмезов подкрепили инициативата „Отговорното родителство”

   Благодарствен плакет получиха популярната телевизионна водеща Нели Хаджийска и композиторът Красимир Гюлмезов по случай 10-годишния юбилей на комисията. „Благодарствена кампания” така кръсти местната комисия инициативата, с която в знак на признателност и благодарност се обърна към своите партньори - учители, родители, специалисти от различни области, които през годините са участвали в превантивната дейност и оказали позитивна подкрепа на деца и родители. И двамата отличени са с приз „Добро сърце” заради тяхната чувствителност, професионална ангажираност по социално значими теми и не на последно място заради харизмата, която носят и докосват толкова много сърца. Нели Хаджийска заслужава внимание, уважение заради подкрепата, която оказва на жени с репродуктивни проблеми, включва се в много благотворителни каузи и не спира да говори и твори за любовта, за онези човешки ценности, които крепят не само семейството но и отношенията между хората. Интервюто на Нели Хайдийска „Срещата с детето е най-великата среща” стана най-четеният материал в сайта „Национален форум моето дете”, под което десетки дами от различни краища на страната оставиха от топли по топли коментари.
   Кой може да говори така естествено, завладяващо и искрено за възпитателната стойност на музиката? Разбира се, че този, който живее с музиката и в нея. В света на музиката Красимир Гюлмезов е голям, много голям - композитор, изпълнител, аранжор, текстописец, музикант. Председател на емблематичния конкурс за Кубрат „Медни гласчета” от самото му създаване, не спира да казва - „музиката освен да забавлява трябва и да възпитава”, защото изкуството обединява, сплотява не само хората, но и изгражда мост между различните култури. Интервюто му „Сцената е като храм - тя те прави по-специален” е също сред материалите спечелили голям читателски интерес.
   Водена от разбирането, че подрастващите имат нужда от различни форми на положително въздействие, от години секретарят на комисията Н. Карагьозова привлича специалисти от различни области и представя техните гледни точки по въпроси свързани с позитивното и емоционално възпитание на подрастващите.
   Ето какво написа на страницата си във Фейсбук Нели Хаджийска, която се оказа на хиляди километра от страната: Nelly Hadzhiyska - „Лежа си аз на един тайландски остров, а на моя адрес, при моето майче пристига нещо толкова мило и трогващо! Добрината винаги си струва да бъде сътворявана, предавана и умножавана! Благодаря Над! От хиляди километри ми докоснахте сърцето, а Galina Dimitrova (моята майчица) навлажни очи от щастие!!!”

   МКБППМН - Кубрат

 

 

 

МКБППМН - Кубрат с благодарствен плакет „Добро сърце” за Нели Хаджийска и Красимир Гюлмезов МКБППМН - Кубрат с благодарствен плакет „Добро сърце” за Нели Хаджийска и Красимир Гюлмезов
МКБППМН - Кубрат с благодарствен плакет „Добро сърце” за Нели Хаджийска и Красимир Гюлмезов МКБППМН - Кубрат с благодарствен плакет „Добро сърце” за Нели Хаджийска и Красимир Гюлмезов

Назад