Великденско настроение – дар от сърце

   По традиция в навечерието на един от най-чаканите и светли празници - Великден деца от Клуб „Емпатия” при МКБППМН - Кубрат рисуват благотворително със своите по-големи приятели от Дневния център за възрастни с увреждания. Срещите са чакани и желани, наситени с много настроение и повод за гордост. Гордост от тава, че отрано се учат да даряват с разум и любов, гордост от това, че отрано се научават на съчувствие и съпричастност към различни благотворителни каузи. Да дариш от сърце означава много. Тази година в благотворително рисуване, състояло се дни преди Цветница, се включиха ученици от шести клас, които са и сред най-новите членове и приятели на Клуб „Емпатия”. Една част от рисуваните фигури, ще бъдат включени в традиционния благотворителен базар на БЧК, който се провежда в Разград, друга част от рисуваните фигури бяха закупени от самите деца, за подпомагане арт-ателието на центъра, в който децата рисуват с удоволствие мечти и послания.
   И на тази среща приятелите ни от Центъра Гошо, Еменнур и Съткъ не ни оставиха сами. Докато децата рисуват, им разказваха спомени от тяхното детство, а Гошо се включваше смело със съвети, какви цветове да включат за да изглеждат фигурките още по хубави и свежи.
   В края на срещата Т. Фетта - управител на Центъра и член на МКБППМН, връчи грамоти „Творим заедно” на доброволците от шести клас, които вече имат редица участия в живота и дейността на МКБППМН и Клуб „Емпатия”.

   МКБППМН - Кубрат

 

 

 

Великденско настроение – дар от сърце Великденско настроение – дар от сърце Великденско настроение – дар от сърце

Назад