Над 30 са вече участниците в Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат

   За юбилеен десети път, Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата в България. Свои творби за участие в Десетия национален конкурс вече са изпратили над 30 души. Всеки ден пристигат нови творби. По стара българска традиция в последните дни, преди крайния срок, който е 10 април 2017 г., броят им ще нарасне значително.
   Сред участниците досега се открояват имената на Виолина и Георги Бербенкови, Турхан Расиев, Георги Цоев, Йовчо Савов, Динко Павлов. От Дулово има трима творци, от Исперих - Ангел Николов и Иринка Петрова, от Разград - Иван Димитров и т. н. Получените материали са предимно карикатури, епиграми и афоризми.
   Журито е традиционно, само с една промяна. В него влизат Борис Арнаудов - председател, Георги Василски, Румен Леонидов и на мястото на Николай Пекарев е Ивайло Цветков - председател на секция „Карикатура” при СБХ.
   Резултатите ще бъдат обявени на 12 май 2017 г., от 17.00 часа в ритуалната зала на НЧ „Св. св. Кирил и Методий - 1891” в Кубрат. Тогава ще бъдат наградени и победителите.

 

Назад