За десети път Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата

   Националният конкурс за хумор и сатира в Кубрат възниква през 2007 г. по идея на местния хумористичен клуб „Жарава“. В него досега са участвали над 1 200 творци с хиляди материали. В журито са били изтъкнати български творци, като Борис Арнаудов, Доньо Донев, Георги Василски, Николай Пекарев, Румен Леонидов, Митко Новков, Данаил Константинов и други.
   За юбилеен десети път град Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата в България. Обявен бе Десетият национален конкурс „Кубрат - 2017“. Организатори на тази хубава проява, както бе и досега, са Община Кубрат, Българското национално радио - програма „Христо Ботев“, Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий - 1891“ и клуб „Жарава“.
   Условията за участие не са променени от предишните издания на конкурса. В раздел „Карикатура А4“ /свободна техника/ - до 10 творби, в „Кратки сатирични форми“ /епиграма, афоризъм и други/ - до 25 творби, и в „Стихотворение или кратък хумористичен разказ“ - до 3 творби. Те трябва да са придружени от кратка творческа биография и снимка или шарж на участника. Нужно е посочването на телефон за връзка.
   Крайният срок за получаване на материалите е 10.04.2017 год. на адрес: 7300 гр. Кубрат, Разградска област, ул. „Княз Борис I“ № 1 или на e-mail chitalishte.kubrat@abv.bg и kubrat@kubrat.bg. Телефоните за допълнителна информация са: 0848 / 7 23 26 и GSM: 0889 113 593 - Димитър Атанасов. Такса за присъстващи в деня на конкурса - 10 лева. На участниците се осигуряват вечеря, нощувка и закуска.
   Обявяването на резултатите и награждаването на победителите ще стане на специално тържество на 12.05.2017 год., от 17 часа в ритуалната зала на читалището в Кубрат.

 

 

Регламент за участие в Националния конкурс "Хумор и сатира" 2017 г. Версия за Acrobat Reader

 

Назад