Кубратчани се класираха четвърти във финалния турнир за Купа "България"

   В продължение на три дни в спортната зала в Кубрат се проведе финалния турнир за Купа "България" за юноши младша възраст. Той бе организиран от БФХ, община Кубрат и хандбален клуб "Кубрат". В него участваха 8-те най-добри отбора от страната - "Албатрос" /Бургас/, "Шумен-61" /Шумен/, "Фрегата" /Бургас/, "Добруджа" /Добрич/, "Поморие" /Поморие/, "Локомотив" /Мездра/, "Спартак" /Варна/ и домакините от "Кубрат".
   Съставите бяха разпределени в две предварителни групи. В група "Б" кубратчани победиха отборите на "Спартак" с 16:15 и на "Поморие" с 19:15 и загубиха от "Локомотив" със 17:30. Така те се класираха за полуфиналите. На тях, в двубоя с "Фрегата", те отстъпиха с 19:30.
   В среща за 3-4 място "Кубрат" игра с отбора на "Албатрос". Младите кубратски хандбалисти явно отстъпваха на съперника си и загубиха закономерно с категоричното 19:36. Така в крайното класиране те заеха престижното четвърто място в страната. Техен треньор е опитния хандбален специалист Стефан Калинов.
   Победител в турнира и носител на Купа "България" стана отборът на "Локомотив" /Мездра/, който във финалната среща за 1-2 място победи трудно състава на "Фрегата" с резултат 24:19. В бургаския тим с добри прояви бе и бившия кубратски състезател Атила Хасан.
   Победителите получиха купата, призьорите - медалите, а най-добрите състезатели - индивидуалните отличия и награди.

 

 

 

Кубратчани се класираха четвърти във финалния турнир за Купа "България" Кубратчани се класираха четвърти във финалния турнир за Купа "България" Кубратчани се класираха четвърти във финалния турнир за Купа "България"

Назад