Коледна среща на творци в Кубрат

   В ритуалната зала на читалището в Кубрат се състоя коледна среща на членове и симпатизанти на клуба на хумориста „Жарава“ и на клона на Конфедерацията на българските писатели в града. Гости на проявата бяха временно изпълняващият длъжността кмет на община Кубрат инж. агр. Красимир Великов и заместник-кметът Нина Цонева.
   За дейността на клуба, който навърши 28 години, и на клона, който пък е само на една година, говори председателят и на двете организации Димитър Атанасов. Гордост за клуба са националните конкурси за хумор и сатира в Кубрат, като през пролетта на 2017 г. предстои да се проведе досетият юбилеен. На тях кубратските хумористи са извоювали редица отличия. Всяка година те участват и в различни международни и български конкурси и изложби.
   Голямо и заслужено признание получи кубратската поетеса Селвер Алиева, която тази година спечели голямата награда „Златно перо“ на конкурса за поетична книга „Стефан Калев“ в град Дулово. През 2016 г. няколко кубратски творци издадоха свои книги.
   Емоционално приветствие поднесе Нина Цонева. Всички кубратски творци получиха коледни подаръци, а после прочетоха някои от последните си творби. Разказани бяха много вицове и весели случки, а доброто настроение продължи до края на вечерта.

 

Назад