Две кубратски учителки участваха в работна среща в Италия

   В град Фоджа в Южна Италия се проведе работна среща по проекта „Изучаване на чужд език чрез информационните технологии“. В нея участваха представители на 8 държави - Италия, Испания, Турция, Гърция, Кипър, Полша, Румъния и България. Сред тях бяха и учителките по английски език от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат Марина Йорданова и Каролина Иванова. Те представиха продукт от работата на учениците от тяхното училище и обмениха идеи и различни виждания с учителите от другите страни.
   Гостите бяха посрещнати с програма от малки ученици от Фоджа. Приветствия и поздравления поднесоха и директорът на училището и ръководителите на културата и образованието в града. По време на работните срещи, в едно от най-старите училища в града - „Санта Киара Пасколи“, домакините показаха на гостите си класните стаи на своите ученици, детската градина, срещнаха ги с колегите, които също работят по проекта. Представителите на осемте държави бяха интервюирани от италиански млади журналисти и след края на инициативата бе публикувана статия за нея в местния вестник.
   Гостите успяха да се насладят и на богатата култура и история на града. Те посетиха най-старата катедрала и няколко забележителни църкви, които впечатляват с красотата и изяществото си.
   Работата на учителите продължава с още по-голям ентусиазъм и мотивация след края на срещата. Тяхната цел сега е успешното реализиране на крайния продукт на проекта - публикация на книга с иновативни идеи за по-лесно и ефективно изучаване на чужди езици.

 

Назад