Доброволци от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат се включиха в инициативата с флашмоб „Бъди толерантен!“

   В националната инициатива за интеркултурен диалог „Толерантен ли си?“ се включиха и доброволци от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат. Инициативата се провежда в рамките на проект на фондация Национален алианс за работа с доброволци „Млади мултиплаери за интеркултурен диалог“ в над 50 населени места в страната.
   В Кубрат участниците бяха от 4 до 12 клас. Те преминаха организирано в шествие по маршрут СУ „Христо Ботев“ - автогарата - Агробизнесцентър - площад „Възраждане“. По време на него бяха раздавани флаери „Толерантен ли си?“, които съдържаха и тест с 8 въпроса, на граждани.
   На площада имаше танцови изпълнения в различен стил, на ученици от 6, 7, 9 и 11 клас. В тях се включи и заместник-кметът на община Кубрат Нина Цонева. Накрая всички участващи във флашмоба, държейки жълти балони, оформиха фигура „слънце“, като в центъра се издигна плакат с надпис „Бъди толерантен!“.

 

 

 

Доброволци от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат се включиха в инициативата с флашмоб „Бъди толерантен!“ Доброволци от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат се включиха в инициативата с флашмоб „Бъди толерантен!“ Доброволци от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат се включиха в инициативата с флашмоб „Бъди толерантен!“

Назад