Призът на Лили Иванова отиде у Йордан Марков от Силистра

   На 23 май 2011 г., на втория ден от VІ национален конкурс „Медни гласчета“ в Кубрат се състоя награждаването на лауреатите и техният гала концерт. Повечето от наградите отидоха у разградчани, които бяха и най-многочислената група.
   В групата от 8 до 12 години първо място спечели Кристина Дончева от Бургас. Второ - Даяна Гиргинова и трето - Мария Симеонова - и двете от Разград. Специална награда за артистичност получи 8-годишната Пламена Петрова от Разград, а поощрителни награди - Мария Илиева от Кубрат и за дует - Александра Миланова и Петър Бечев от Пловдив.
   Сред участвалите от 13 до 16 години първа стана Ана-Мария Янакиева от Варна, следвана от Иван Гайдаров и Камелия Петрова, и двамата от Разград. Тук специалната награда за дует спечелиха Мария Стойнова и Мария Татарова от Пловдив.
   При 17-22-годишните победител стана Пламен Добрев от Добрич. След него се класираха Деля Харалампиева и Христалина Асенова, и двете от Разград. В тази група бе връчена и специалната награда на община Кубрат на единствената представителка на Румъния Александра Флореску.
   Голямата награда на конкурса, осигурена от Лили Иванова, получи 17-годишният Йордан Марков от Силистра.
   Накрая голям концерт изнесе самата Лили Иванова, който продължи до среднощ.

 

Назад