Започна благоустрояването на района около Старата чешма край Кубрат

   Една от първите задачи, с която се зае СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“ бе рехабилитацията и благоустрояването на района около Старата чешма в местността Янката край Кубрат. За целта още през пролетта в деловодството на общинския съвет в Кубрат бе внесена докладна записка за необходимостта от разработване на подходящ проект и осигуряване на финансови средства. Досега обаче тя не е влязла в дневния ред на заседанията.
   Независимо от това благоустрояването на района вече започна. Безвъзмездна помощ в това начинание оказа бизнесменът Хамза Чакър, който освен че е общински съветник е и член на наскоро изградения оперативен щаб на Обществения съвет за изграждане на паметник на Хан Кубрат в града. Тази инициатива, както вече е известно е също дело на сдружението.
   От фирма ЕТ „Асотекс - Хамза Чакър“ бе изпратен багер с багерист Кенан Мустафа. В продължение на няколко часа, под зоркия поглед лично на председателя на СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“ Кирил Калчев, бе извършена значителна по обем работа. Бяха извадени отдавна затлачените бетонни тръби и бе прокарана вада за оттичане на водите от чешмата с лековитата вода. Почистен бе районът около нея от храсталаци и буренаци. Пооправен бе и изровеният път до самата чешма.
   Разбира се предстои още доста работа до превръщането на местността около чешмата в привлекателно място за отдих и отмора. Тя и досега е посещавана от много хора от града и региона. А те идват главно заради известната с лечебните си свойства изворна вода /на снимката: Хора от село Севар пълнят туби с вода./. Освен това местността предразполага и към провеждането на различни походи до нея. Така през месец април, т. г. сдружението вече проведе масов пролетен поход, в който участваха много ученици и граждани.

 

 

 

Започна благоустрояването на района около Старата чешма край Кубрат Започна благоустрояването на района около Старата чешма край Кубрат Започна благоустрояването на района около Старата чешма край Кубрат

Назад