Офроуд в Кубрат само за джипове

   За трета поредна година край Кубрат се проведе състезание по офроуд. Организатори бяха община Кубрат и местното рибарско сдружение. Те подготвиха и предложиха на състезателите технично, но и много трудно трасе. Коментарите бяха, че то е едва ли не за републиканско първенство, а не за местно любителско състезание и това отказа част от потенциалните участници.
   Състоя се надпревара само при джиповете. Въпреки че имаше и десетина АТV-та, то само двама се осмелиха да заявят участие и поради това те не се състезаваха, а само направиха по няколко демонстрации. Същото бе положението и при моторите.
   Независимо от това, джиповете направиха атрактивна надпревара пред многолюдната публика. Участваха 14 джипа с водачи и навигатори. Всички бяха изключително затруднени най-вече от двете дълбоки водни препятствия. Затова намесата на двата мощни трактора бе повече от наложителна. Не всички джипове издържаха технически, но до сериозни повреди не се стигна. Премирани бяха първите четири екипажа, като награди получиха и най-потрошеният джип и най-младият навигатор.
   Победител в състезанието стана Мехмед Мехмедов от Кубрат, следван от Петър Чернев от Силистра, Бехайдин Юзеиров и Свилен Максимов, и двамата от Русе. Всички те получиха парични награди, осигурени от многото спонсори.

 

Назад