Идейно предложение за паметник на хан Кубрат в едноименния град

   Съществува идейно предложение паметник на хан Кубрат да бъде издигнат в едноименния общински град. Организацията и подготовката на дейностите по изграждането му са възложени на СНЦ „Гражданско сдружение - Кубрат“ след проведени срещи с кмета на община Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов.
   От управителния съвет на сдружението припомнят, че в България няма такъв паметник и най-естественото място, на което би следвало да бъде поставен, е именно градът, носещ името на владетеля обединител.
   Тъй като изграждането на първия в държавата паметник на хан Кубрат е задължаващо и отговорно начинание, от гражданското сдружение призовават обществеността да участва активно с предложения по темата.
   „Самият паметник трябва да бъде и многофункционален. Затова мястото му е много важно. Важен е и неговият ръст, инфраструктурата около него. До него трябва и ще се извършват всички важни ритуали на властта и официални чествания. Всичко това ние заедно с Вас ще обсъдим, предложим и осигурим възможност за действие. Наскоро общината организира и проведе публично обсъждане на плана на централната пешеходна зона, където има вариант и определено място за паметника. Това ни улеснява, радва, но и много задължава. Всички ние активно, последователно и търпеливо трябва да се включим в подетата акция и стъпка по стъпка да вървим напред. Надяваме се много за Вашето активно участие. Може да поставите вашите въпроси и предложения на електронните пощи на общината и сдружението - kubrat@kubrat.bg и gs-kubrat@kubrat.org“, се казва в обръщение на управителния съвет на организацията до гражданите на Кубрат.

 

Назад