Читалището в Кубрат чества юбилей

   С празничен концерт на бивши и настоящи самодейни състави и изпълнители в Кубрат честваха 120-годишния юбилей на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий - 1891“.
   В предните дни имаше концерт на ДМШ с участието и на бивши нейни възпитаници, представление на детската театрална студия и концерт на групата за стари градски песни. А във фоайето на читалището бе подредена фотоизложба.
   Празничният концерт започна с мултимедийно представяне на читалището през 12-те си години. С прочувствени слова се обърнаха бившите секретари на читалището Мария Петкова и Здравко Николов, ръководителите на съществувалия 18 години представителен ансамбъл за български и руски песни и танци Елена и Веселин Костови, театралът Тодор Радев.
   Концертната програма започна с незабравимия моряшки танц, изпълнен от ветераните танцьори. Последваха много песни и танци, в които се редуваха изпълнители в широки възрастови граници.
   Поздравителните адреси бяха от президента Георги Първанов, от най-известната кубратчанка Лили Иванова, кмета Ремзи Халилов и др. Читалището бе наградено с почетния знак на Съюза на народните читалища. То получи още видеокамера, касетофон, кошници с цветя.

 

Назад