Кубратчани посрещнаха двоен празник

   За жителите на град Кубрат 24 май е двоен празник. На тази дата, освен Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, те честват и Деня на Кубрат.
   Празничните прояви започнаха в двора на СОУ „Христо Ботев“, където се състоя церемония по изпращане на зрелостниците. Поздравително слово произнесе кметът на община Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов. Отличниците на училището получиха грамоти.
   В центъра на града бяха вдигнати знамената на Европейската общност, Република България и Кубрат. След това празникът бе открит с приветствие от инж. Б. Исмаилов. Състоя се традиционното детско утро, с изпълнения на деца и ученици от детски градини и училища в Кубрат и село Беловец и самодейни състави и изпълнители към читалището в града.
   Междувременно се състоя среща на ученици от бившата ПГ „Гео Милев“ в Кубрат от набор 1952 година.
   В ритуалната зала на читалището се състоя празнична среща на дейците на просветата и културата от общината. С приветствено слово към тях се обърна кметът инж. Б. Исмаилов. След това той награди като „Зрелостник на годината“ Нора Недкова от СОУ „Христо Ботев“. Грамоти и парични награди получиха 48 директори на училища и детски градини, учители и дейци на просветата. Отличени бяха и 13 читалища от общината. След това бе даден традиционният коктейл.
   Вечерта се състоя изпращане на зрелостниците за техните абитуриентски балове. На площад „Възраждане“ в центъра на града концерт изнесе група Б.Т.Р., а в голямата зала на читалището - фолклорния ансамбъл „Родопа“ от Смолян.

 

 

 

Кубратчани посрещнаха двоен празник Кубратчани посрещнаха двоен празник Кубратчани посрещнаха двоен празник
Кубратчани посрещнаха двоен празник Кубратчани посрещнаха двоен празник Кубратчани посрещнаха двоен празник

Назад