За пореден път Кубрат бе столица на хумора в България

   За девети път втората столица на хумора в България след Габрово - Кубрат, посрещна хумористи, сатирици и карикатуристи от цялата страна. Проведе се специално тържество за отчитане на резултатите и награждаване на победителите в Националния конкурс „Кубрат 2016”. Присъстваха кметът на община Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов, неговите заместници Нина Цонева и инж. агр. Красимир Великов, председателят на общинския съвет д-р Хюсеин Карасюлейман, председателят на журито и почетен председател на хумористичния клуб „Жарава” в Кубрат Борис Арнаудов, членът на журито Георги Василскиу известните хумористи Димитър Бежански и Любомир Методиев, много творци, ученици и граждани.
   Първо, пред сградата на читалището бе вдигнато знамето на клуб „Жарава”. Това стори водещият на цялата церемония, известния артист Иван Петрушинов. След общата снимка за спомен, тържеството се пренесе във фоайето. Тук бяха подредени карикатурните изложби на участници в конкурса е на Валери Александров - ВАЛЕКС от София и инсталацията на Стоян Черников от Кубрат.
   Участниците бяха приветствани от инж. Бюрхан Исмаилов. Връчени бяха награди на победителите в раздела за карикатура. Специална награда на името на Велко Велков, присъдена от неговия син Владо Велков, връчи неговата съпруга Ели Велкова на Марио Иванов. /Получи я неговия брат Гален Иванов/.
   След това тържеството се пренесе в ритуалната зала на читалището. Тук бяха връчени наградите в разделите „Стихотворения или кратък хумористичен разказ” и „Кратки сатирични форми” и специалните награди на програма „Христо Ботев” при БНР. За почетен член на клуб „Жарава” бе обявен Валери Александров - ВАЛЕКС. Дипломи получиха Борис Арнаудов и Димитър Атанасов, имаше награда и за клуб „Жарава”. Всички участници получиха и специален вестник с наградените творби и автори и с произведения на местни и други творци.
   Художествена програма изнесоха самодейни състави и изпълнители към местното читалище. А накрая всички се впуснаха в непринуден и весел купон с много настроение, вицове, шеги и шаржове, музика, песни и танци до късно през нощта.

 

 

 

За пореден път Кубрат бе столица на хумора в България За пореден път Кубрат бе столица на хумора в България За пореден път Кубрат бе столица на хумора в България
За пореден път Кубрат бе столица на хумора в България За пореден път Кубрат бе столица на хумора в България За пореден път Кубрат бе столица на хумора в България
Снимки: Драгомир Богомилов

Назад