Ученици от Професионалната гимназия в Кубрат спечелиха специалната награда в национален конкурс

   В Пловдив се проведе заключителния етап от Осмата панорама на професионалното образование. Тя се организира от Министерството на образованието и науката и има за цел да представи възможност на успешните млади хора, обучаващи се в професионалните гимназии да демонстрират уменията си.
   В палата №3 на Международния панаир се проведе националния конкурс “Млади таланти в модата”. Ученици от професионалните гимназии от цялата страна представиха своите най-нови модели на тема “Човекът от миналото с поглед към бъдещето”. Участниците бяха оценявани от професионално жури в състав: проф. Христо Петров - ръководител на катедра “Текстилна техника" в Техническия университет в София, Милена Вельова - моден дизайнер и Валери Захов - моден фотограф.
   За националния кръг се класираха 45 ученици от 15 отбора от градовете Бяла Слатина, Стражица, Кубрат, Дулово, Плевен, София, Пловдив, Варна и Русе. Представители на Професионалната гимназия в Кубрат бяха учениците от 10 клас Синем Шефкет, Юзлем Федаилова и Аксу Руменова с ръководители Анифе Шукри и Недка Иванова. Техният модел спечели специалната награда на Националната асоциация на училищата по мода. Те получиха и грамоти за участие.

 

 

 

Ученици от ПГ в Кубрат спечелиха специалната награда в национален конкурс Ученици от ПГ в Кубрат спечелиха специалната награда в национален конкурс Ученици от ПГ в Кубрат спечелиха специалната награда в национален конкурс

Назад