70 са участниците в Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат

   След пауза от една година, сега Кубрат отново ще стане столица на хумора и сатирата. Свои творби за участие в Деветия национален конкурс са изпратили 70 автори от цялата страна. Сред тях е и традиционният участник и бивш жител на Кубрат Кяшиф Юмер от Истанбул, Турция. От областта участници има от Разград, Исперих и най-много - 7 от Кубрат. Все още продължават да пристигат творби, но за съжаление те няма да могат да участват, защото крайния срок бе 1 април 2016 г.
   Материалите са предимно карикатури, епиграми и афоризми. Те са изпратени в София за оценяване от традиционното жури. В него влизат Борис Арнаудов - председател и членове - Георги Василски, Румен Леонидов и карикатуристът Николай Пекарев.
   Резултатите ще бъдат обявени на 20 май 2016 г. от 17.00 ч., в ритуалната зала на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий - 1891“ в Кубрат. Тогава ще бъдат наградени и победителите в конкурса. В същия ден ще бъдат открити и две изложби - на ученици от Кубрат и на карикатуриста от София Валери Александров. Тогава ще бъде подредена и инсталация на художника Стоян Черников от Кубрат. Ще бъде издаден и специален вестник с наградените творби и автори и с произведения на местни и други творци.

 

Назад