Млади еколози от Кубрат с награда за образователен филм

   Членовете на клуб „Екология“ при СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат се класираха на второ място в Националния конкурс „Влез в час с уроците на природата“, съобщава вестник „Екип 7“. Изданието се организира от първата мрежа в страната за образование за устойчиво развитие чрез методите на неформалното образование - „Златен орех“.
   Форумът се проведе в четири категории - за ученици, за преподаватели, за нестопански организации и институции и за социално отговорен бизнес.
   В групата за ученици се конкурираха над 60 млади еколози от всички градове на страната. Младите хора заснеха кратки филми, с които разказаха за училищни инициативи, насочени към опазването на околната среда и ролята на човека в тази дейност. Видеоклипът, който представиха кубратските ученици, бе на тема „Пермакултурага - да се погрижим за себе си, за околните и за природата“. Техният проект беше класиран на второ място от жури, съставено от Милка Джиджова - председател на Националния ученически екопарламент, Оля Генова - представител на Природен парк „Врачански Балкан“ и Анелия Павлова от Сдружение „Зелени Балкани“.
   Една от наградите на децата е участие в неформален обучителен уикенд в младежкия интерпретационен еколагер в село Очин дол (община Мездра), Природен парк „Врачански Балкан“.

 

Назад