Кубратска ученичка - трета в страната по творческо писане на английски език

   В Благоевград се проведе церемония за награждаване на финалистите от Шестото национално състезание по творческо писане на английски език. На нея беше наградена и Нора Недкова - ученичка от 12А клас на СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат, която се класира на трето място в своята възрастова група.
   В състезанието участваха над 4 000 ученици от 6 до 12 клас от 182 училища в цялата страна. Те писаха есета на теми, като: „Моята пижама има магически джобове“, „Моливът е по-могъщ от сабята“, „Той чака двадесет години, за да го върне“, „Тези шапки никога нямаше да бъдат позволени“.
   За всичките 21 призьори беше предвидена интересна програма в кампуса на Американския университет в Благоевград. Имаше и подробна обиколка на университета. Последва воден от американския професор Дани Чок семинар за Шекспир, Хенри VIII, литературата от Ренесанса и други теми. Денят беше вълнуващ както за финалистите, така и за придружаващите ги учители и за организаторите. По време на официалната вечеря участниците бяха поздравени с изпълнения на студенти от „Бродуей пърформънс клъб“ на Американския университет и на четвъртокласници от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски" - Благоевград с авторска пиеса.

 

Назад