В СОУ „Христо Ботев” в Кубрат отбелязаха Световния ден против насилието

   В СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат за поредна година бе отбелязан Световният ден против насилието в училище, популярен още като Ден на розовата фланелка. Осъществена бе богата програма от дейности, която имате за цел да заостри вниманието върху този наболял проблем за българските училища.
   В утрото на деня учители и ученици бяха посрещнати в училище от петокласници, които бяха изработили розови флаери и ги закичиха върху дрехите. В първи и четвърти клас бяха проведени тренинги, които да помогнат на децата да се справят с гнева и тревожността, със ситуациите на конфликт и как взаимно да се подпомагат в такива случаи. Учениците пък от втори и трети клас рисуваха по темата и подредиха изложба с рисунките си.
   С есета и рисунки своето съпричастие към проблема показаха и учениците от пети до седми клас. Големите ученици от 8 - 12 клас пък теглиха въже и доказаха, че силата е в сговора и в задружните усилия. Учителите също се включиха в инициативата, като много от тях бяха облечени в розови фланелки.

 

Назад