Тематична вечер в кубратската библиотека

   В читалищната библиотека в Кубрат се проведе тематична вечер, посветена на 138 години от Освобождението. Присъстваха членове на клуба на учителите ветерани „Просвещение“, ученици от клуб „Млад журналист“ към СОУ „Христо Ботев“, граждани.
   Ръководителят на ученическия клуб Анка Василева запозна присъстващите със зараждането на връзките между Русия и България през Възраждането и тяхното отражение в творчеството на възрожденците и Вазов. Снежана Маркова от клуб „Просвещение“ прочете две стихотворения. След това бе обсъдена книгата „Синият аметист“ от Петър Константинов. Личните си впечатления от нея сподели Станка Дянкова. Интересно изложение по темата за отражението на Руско-турската освободителна война в българските народни песни направи Янка Несторова. Тодорина Захариева разказа за опълченците от Разградски регион и изненада присъстващите, като показа копие на Самарското знаме. Прочетено бе стихотворението „Посвещение“ от младата поетеса Сесил Теодорова.
   Накрая бе разгледана изложбата от фотоси и книги на тема: „Венчаха България с лаврови венци“, посветена на 3 март и подредена в детския отдел на библиотеката.

 

Назад