Евродепутат награди две момичета от гр. Кубрат

   На тържествена церемония в Дома на Европа в столицата, зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел връчи наградите на победителите в седмия национален ученически конкурс, който тази година беше посветен на миграцията, предаде вестник „Екип 7“. В творческото съревнование премериха знания 140 ученици от цялата страна въпреки трудността на темата.
   Мария Габриел отличи общо 14 участници в двете възрастови категории с голямата награда - посещение на Европейския парламент в Брюксел. Други 17 спечелиха поощрителна награда, която е посещение на Народното събрание.
   Сред спечелилите поощрителни награди са две момичета от СОУ „Христо Ботев“ в гр. Кубрат. Галена Здравкова в категорията 8-9 клас е наградена за есе на тема „Лицата на миграцията“, а Мелиса Радославова в категория 11-12 клас се е представила с мултимедийна презентация на тема „Миграцията към Европа: можем ли да превърнем предизвикателствата във възможности?“.

 

Назад