110 участници в предстоящия V Националeн конкурс "Хумор и сатира" 2011 г.

   Завърши приемането на материалите за V национален конкурс за хумор и сатира „Кубрат 2011“. Спокойно можем да кажем, че от тази година той вече стана международен. Сред 110-те участници са и творци от Калифорния /САЩ/ и Турция. Вярно е, че става дума за наши сънародници, живеещи там, но фактът си е факт. От страната най-много са авторите от София, Варна, Русе, Бургас, Враца и Бяла. Разбира се има и петима творци от Кубрат и по трима от Разград и Исперих.
   Неизброимо много са пристигналите афоризми, епиграми, стихотворения, миниатюри и разкази. Сред по-известните имена са тези на Турхан Расиев и Георги Бербенков от Варна, Георги Кушвалиев – София, Иван Ненков – Несебър, Трифон Ефремов – Казанлък, Кръстю Дамянов – Враца, Георги Тихонов – Кюстендил, Динко Павлов – Бургас, Веселин Зидаров – Трявна.
   Карикатуристите са 20, които се представят с над 100 творби. Сред тях са Валери Александров – Валекс, Мирослав Божков, Георги Каралиев, Борислав Златанов, Майя Чолакова, Христо Велчев и др.
   Журито, с председател Борис Арнаудов, вече разгледа представените творби. Да припомним, че награждаването на победителите ще стане на 15 април 2011 г. от 17 ч. в Ритуалната зала на читалището в Кубрат.

 

Назад