Общоградско тържество за майки и баби в Кубрат

   Точно на 21 януари, по стара традиция, в Кубрат бе отбелязан Денят на родилната помощ и Бабинден. Общоградското тържество, което се проведе в ритуалната зала на читалището, бе организирано от НЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 1891" в града. Празникът бе уважен от кмета на община Кубрат Бюрхан Исмаилов и заместник-кмета Нина Цонева. Присъстваха членове на пенсионерските клубове, на клуба на учителите-ветерани "Просвещение", бивши акушерки, много майки, баби и жени.
   Тържеството бе открито и водено от секретаря на читалището Гинка Денчева. Приветствия поднесоха Бюрхан Исмаилов, Нина Цонева, предрешената като истинска баба от онова време, с "бебе" на ръце, 71-годишната Бонка Дончева и бившата акушерка Дешка Беязова.
   С най-голям интерес се очакваше традиционния конкурс за "Мисис Баба". За целта бе избрано специално жури в състав: Стоян Черников - художник и председател, Димитър Атанасов - сатирик и карикатурист и Светломир Киров - журналист.
   За "Мисис Баба - 2016" единодушно бе избрана 85-годишната Дешка Беязова. Тя има една дъщеря и двама големи внуци, които отдавна живеят и работят в САЩ. Нейни подгласнички станаха Веска Георгиева и Пенка Банкова. Те получиха ленти, грамоти и букети цветя. Раздадени бяха и допълнителни награди: за най-добра танцуваща баба - Лиляна Радулова, за най-добре пееща баба - Ангелина Христова и за най-забавна баба - Марийка Минчева.
   За доброто настроение на всички се погрижи оркестър "Славяни" към читалището в града. С весели истории, мисли, вицове и гатанки се включи и библиотекарката Стефка Явашева. Имаше много песни, танци и хора. Тържеството продължи до късно следобяд.

 

 

Общоградско тържество за майки и баби в Кубрат Общоградско тържество за майки и баби в Кубрат Общоградско тържество за майки и баби в Кубрат

 

Назад