Тържество за шефа на културата в Кубрат Феодора Илиева

   В празник на културната общественост от Кубрат и региона се превърна честването на юбилея на шефа на културата в общината Феодора Илиева. На стилното тържество присъстваха кметът на община Кубрат Бюрхан Исмаилов, неговите заместници Нина Цонева и Красимир Великов, председателят на общинския съвет д-р Хюсеин Карасюлейман, бившият кмет Ремзи Халилов, служители в общинската администрация, директори на училища, колеги от читалищата, бизнесмени, членове на клуба за хумор и сатира "Жарава" и други.
   Тук бяха и дъщерята, синът и четирите внучки на юбилярката, близки от родния й Ломски край и други населени места, много приятели.
   Тържеството започна с поднасянето на огромно количество цветя, подаръци и пожелания, което отне доста време. Специална изненада поднесе групата приятели от Капанския ансамбъл в Разград, водена от главния художествен ръководител Румян Занев. Солистката на ансамбъла Силвия Симеонова изпълни акапелно прочутата песен "Излел е Дельо хайдутин" и разплака рожденничката.
   Топло поздравление поднесе кметът Бюрхан Исмаилов, който не скри, че в целия си съзнателен живот е свързвал културния живот в общината с името на Феодора. Той подари и картина на старата сграда на общината с часовниковата кула. Прочетен бе поздравителен адрес от съгражданката и дългогодишна нейна приятелка, примата на българската естрада Лили Иванова. Имаше и много други поздравителни адреси. А най-милия жест направи дъщеря й Мария, която я обяви за най-добрата майка на света и заедно с брат си Светослав й подариха специална грамота за това.
   На Кубрат и общината Феодора е отдала 48 години, от които 28 като шеф на културата. Много са проявите, осъществени с нейно съдействие - Международният фолклорен фестивал "Божурите", конкурсът за красота "Мис Пагане", Националният конкурс "Медни гласчета" - със съдействието на Лили Иванова, Националният конкурс за хумор и сатира и др.

 

Назад