Справка за дейността на МКБППМН - Община Кубрат за първото тримесечие на 2011 г.

   От началото на годината до края на март тази година в МКБППМТ постъпиха три преписки от Районна прокуратура град Кубрат относно противообществените прояви на двама непълнолетни и един малолетен. По всяка преписка е образувано и проведено възпитателно дело и наложена възпитателна мярка съгласно ЗКБППМН.
   Вече трета година най-успешни и интересни са мероприятията провеждани в дните на Отворени врати на комисията, които се провеждат всяка сряда с учениците от единственото в града Средношколско общежитие „Максим Горки”. По случай деня на влюбените 14 февруари - в дните на Отворени врати се проведе „Да подарим сърце с обич и от обич”. Учениците нарисуваха десетки сърчица и ги надписаха до техни близки, приятели - или до онези, които искаха да покажат обичта си чрез послания - пожелания стихчета или – просто обичам те. Основната идея на мероприятието - да обичам близките си, да ги ценим и да не пропускаме да им покажем обичта си и така да прегърнем с обич и света около нас.
   Второто мероприятие в дните на Отворени врати се проведе по случай настъпването на Пролетта. Със стихове на млади автори, като Анелия Дойчева, Валентин Йорданов, Красимира Маринова, Венцислав Димитров - учениците казаха „Пролет бяла ти добре си ни дошла”. Идеята на това мероприятие беше да открият магията на словото и да се научат да изразяват своите емоции и чувства си чрез силата на словото.
   По теми свързани с детската агресия, ролята на родителя в пубертетната възраст - за училищните униформи и за дните на Отворени врати - секретаря на комисията Н. Карагьозова има четири включвания в предаванията на радио „Фокус” – гр. Шумен.

 

Назад