Първа книга издаде кубратска поетеса

   Една очаквана с нетърпение от многобройните фенове предимно в Интернет стихосбирка наскоро излезе от печат. Тя е на талантливата поетеса Селвер от Кубрат, която е много популярна в социалните мрежи. Първата й книга носи заглавието „Очите на тъгата са зелени“.
   Селвер от миналата година е известна вече и в поетичните среди. Тя е единствената жена от петимата поети от Разградско, включени в най-представителния досега поетичен сборник „Антология на българската поезия - XXI век“, издаден през миналата година. Малко след това с цикъл нови стихове тя гостува заедно с още двама лудогорски творци на списание „Антимовски хан“ - издание за живопис и култура на Сдружението на българските писатели в град Добрич.
   Поетесата е родена на 8 септември 1971 г. в село Севар, Разградска област. Живее и работи в гр. Кубрат, семейна е, има двама синове. Пише поезия от няколко години, публикува свои творби в специализираните издания за литература и в Интернет. „Очите на тъгата са зелени“ е първата й стихосбирка и се надяваме да не е последна.
   Книгата е напечатана в ИК „Клепсидра“ - София. Редактор е Ивайло Диманов, а художник на корицата - Любен Диманов. Съдържа три цикъла стихотворения със заглавия: „Равновесия“, „Отломки от тъга“ и „Кардиограми“.

 

Назад