За девети път Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата

   За девети път град Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата в България. Обявен бе поредният, 9-ти Национален конкурс. Организатори на тази хубава проява, както бе и досега, са община Кубрат, Българското национално радио - програма „Христо Ботев“, Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий - 1891“ и местният хумористичен клуб „Жарава“.
   Условията за участие не са променени от предишните издания на конкурса. В раздел „Карикатура А4 /свободна техника/ - до 10 творби, в кратки сатирични форми /епиграма, афоризъм и други/ - до 25 творби, и в стихотворение или кратък хумористичен разказ - до 3 творби. Те трябва да са придружени от кратка творческа биография и снимка или шарж на участника. Нужно е и посочването на телефон за връзка.
   Крайният срок за получаване на материалите е 1 април 2016 г. на адрес: 7300 гр. Кубрат, ул. „Княз Борис I“ № 1 или на e-mail: kubrat@kubrat.bg и chitalishte.kubrat@ abv.bg. Телефоните за допълнителна информация са: 0848 72326 и 0889 113 593 - Димитър Атанасов. Такса за присъстващи в деня на конкурса - 10 лева. На участниците се осигуряват вечеря, нощувка и закуска.
   Обявяването на резултатите и награждаването на победителите ще стане на специално тържество на 20 май 2016 г. от 17 часа в ритуалната зала на читалището в Кубрат.

 

Назад