За трети пореден път кубратски ученици ще станат за един ден евродепутати

   Ученици от СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат победиха в състезание с отбори от езикови и професионални гимназии от Русе и Силистра. Нора, Мелиса, Цвета, Берк и Бирджан се справиха блестящо и спечелиха правото за своето училище 24 ученици и двама учители да пътуват на 21 април 2016 год. за Страсбург. Там те за трети пореден път ще вземат участие в „Евроскола“ и ще бъдат депутати за един ден в Европейския парламент. Програмата „Евроскола“ насърчава младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се „включат“ чрез симулирани заседания в работата му и дори да „гласуват“ негови резолюции.
   Състезанието беше организирано от Информационното бюро на Европейския парламент в София. Журито беше председателствано от неговия ръководител Теодор Стойчев.
   Така, заедно с още 500 европейски ученици от 27 страни, възпитаници на СОУ „Христо Ботев“ ще станат част от различни многоезични групи. Те ще участват в „заседания“, ще „разискват“ и „гласуват“ резолюции, като дебатите се провеждат основно на английски език.

 

Назад