Пролетна вечер на театъра

   В ритуалната зала на читалището в Кубрат се проведе вечер, посветена на 27 март – Международния ден на театъра. Присъстваха любители – театрали от града, ученици, учители, граждани.
   Вечерта бе открита от секретаря на читалището Гинка Денчева. Обзор на възрожденската драма и театър направи учителката по български език и литература в СОУ „Христо Ботев“ Донка Тодорова. Отбелязана бе 190-годишннината от рождението на Васил Друмев. Това стана с изпълнението на откъс от неговата пиеса „Иванко – убиецът на Асеня“ от възпитаници на ученическата театрална група с ръководител Волета Димитрова.
   Мисли за Панчо Панчев за театъра прочете Пламена Овчарова – Вутова. Свое пролетно стихотворение цитира кубратската поетеса Петя Пашева. Любопитни неща за живота и работата на режисьора Кръстю Мирски и актьора Георги Калоянчев разказа Гинка Денчева. Стихотворението „Парижкият дъжд, възпят от една шараманка“ от цикъла „Париж“ на Веселин Ханчев, рецитира Снежана Маркова. Финалът на вечерта поставиха отново младите театрални таланти с изпълнението на сценка на съвременна тема.

 

Назад