Кубратска учителка участва в курс в Полша

   Учителката по английски език в СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат Каролина Иванова участва в курс в град Краков в Полша. В него участваха преподаватели от начални и средни училища и професионални гимназии от Италия, Португалия, Испания, Турция, Гърция, Финландия, Русия, Германия, Кипър, Полша и България.
   Темата на курса бе свързана с използването на програмни инструменти в Интернет пространството. Как един преподавател би могъл да ги използва при ежедневната си работа в училище. Интересът на учениците и родителите към училищния живот може да бъде засилен и те пряко да бъдат включени в него чрез различните средства за комуникация, които предлага Интернет пространството. Ето например, учениците от 6 „6“ клас в СОУ „Христо Ботев“ имат собствен блог и група във Facebook, в които си комуникират и обменят информация.
   Участниците в курса бяха запознати с богата палитра от програмни инструменти, предназначени за забавление и затвърждаване на знанията. Полските лектори Богослав Любански и Доменика-Каролина говориха за нагледното преподаване чрез диаграми, клипове, презентации, комикси - за по-малките ученици, on-line тестове - за по-големите. Те ги запознаха и с варианти за по-атрактивно представяне и преподаване на учебния материал. Преподавателите също споделиха своя опит и обсъдиха много допълнителни инструменти.
   През свободното време участниците посетиха много от забележителностите на Краков. В стария и новия град те бяха омагьосани от красотата и историята, които изпълват атмосферата там. Посетиха още Солната мина, уникална по структура и красота, бившия концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау, място със смазваща история. Имаше и двучасов рафтинг по горното течение на река Дунав, където всички се насладиха на невероятно красивата природа.

 

Назад