СОУ “Христо Ботев” в Кубрат участва в Първото картонено предизвикателство в България

   Ученици, родители учители от начален етап на СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат участваха в Първото картонено предизвикателство в България. Събитието е на българската инициатива „Децата за децата“ и е част от Глобалното картонено предизвикателство на американската фондация „Imagination Foundation“. То е за деца до 12-годишна възраст.
   Инициативата, в подкрепа на детската креативност, стартира през 2012 г. и е вдъхновена от широкия отзвук, който получава филмът „Царството на игрите на Кейн“. Глобалното картонено предизвикателство е ежегодно международно събитие и се провежда за четвърта година. Досега в него са се включили около 200 000 деца от повече от 50 страни от всички континенти.
   Въпреки дъждовното време учениците от начален етап на училището с огромно желание се включиха в предизвикателството. Те планираха и построиха своя слънчев и любим град с много детски площадки и места за игри. Всички изработени неща от картон и други спомагателни материали, те показаха в класните си стаи, а по-късно изложиха в коридорите и фоайетата на двете сгради на училището.
   В подготовката участваха и 108 родители. Те заедно със своите деца изработиха и 17 игри, които забавляваха всички участници. Всичко премина под ръководството на началните учители Нуршен Халилова, Пламена Овчарова-Вутова, Елка Игнатова, Величка Иванова, Бахтишен Османова, Зоя Калинова, Анастасия Михайлова, Цветомира Стоянова, Ивелина Николова, Татяна Попова, Нели Добрева и Анелия Георгиева.
   За участието си в Първото картонено предизвикателство в България, инициирано от „Децата за децата“, училището получи специална грамота от Зоя Любенова - инициатор и координатор за България.

 

Назад