Четвърта другарска и родова среща в кубратското село Медовене

   В малкото село Медовене, Кубратска община, се състоя четвъртата поред другарска и родова среща на наборите от 1939 г. до 1950 г. и на рода Пюскюлиеви. Организатор на проявата бе НЧ „Христо Ботев - 1927“ с председател Руска Тодорова.
   Всички бяха посрещнати от девойка в народна носия с погача и сол и пипер и бяха закичени с листо здравец. В салона на читалището с едноминутно мълчание бе почетена паметта на починалите през последните две години.
   Особен повод да празнуват имаха 70-годишните юбиляри от набор 1945 г. Те получиха поздравителни адреси, цветя и юбилейна торта. Букети с цветя получиха и присъстващите бивши учители.
   Концертна програма изнесе вокалната група „Роена китка“ към читалището в селото. След това бе посетена новоизграждащата се църква „Св. Успение Богородично“, където бяха запалени свещи в памет на починалите и за здраве на живите.
   Накрая, както подобава, срещата завърши в кубратско заведение. Там, за доброто настроение се погрижиха и певиците от селото Пенка Георгиева и Гиргина Иванова.

 

Назад