Талантливата Мелин от Кубрат участва в концертите, предхождащи финала нa детската Евровизия

   В изминалите досега 8 национални конкурса „Медни гласчета“, под патронажа на известната наша съгражданка Лили анова, много млади таланти от цялата страна пяха в Кубрат. Някои от тях бяха забелязани от музикалната общност в България. Това привлече вниманието на почетния гражданин на Кубрат Драгомир Драганов, който предложи едно дете от кубратските лауреати, да вземе участие в рекламните прояви на БНТ. Те включват концерти на талантливи деца от цялата страна. А те ще предхождат големия финал на детската Евровизия през месец ноември 2015 г., на който България е домакин.
   Решено бе от Кубрат, в тези концерти да участва единадесетгодишната Мелин Гюнан Ахмед. Тя учи в местното СОУ „Христо Ботев". Родителите й са известни в града бизнесмени. Баща й Гюнан Халил е дългогодишен общински съветник и спонсор на различни културни прояви в града.
   Мелин пее от малка и два пъти поред е участвала в Националния конкурс „Медни гласчета“. На кон курса през 2014 г. тя спечели наградата за артистичност, като изпя песента на Лили Иванова „За тебе бях“, по текст на Явор Кирин и музика на Красимир Гюлмезов. Със същата песен тя участва и в тези концертни прояви, които предстои да бъдат излъчени в скоро време по БНТ.

 

 

 

Откриха разширението на пречиствателната станция в Кубрат Откриха разширението на пречиствателната станция в Кубрат Откриха разширението на пречиствателната станция в Кубрат

Назад